Høslæt på Kildeengen

Hvert år samles en flok naturelskere for at praktisere det gamle håndværk leslåning ved et stort høslæt på Kildeengen ved Hvalsø sydvest for Roskilde.
hoeslet_kildeengen01
Engen ligger i Bistrup skovene hvor der er vild natur og sjældne arter blandt dyr og planter. Jeg er ikke biolog eller skovmand som mange af mine medfæller på engen den dag, men min fornemmelse er, at det er noget af det tætteste vi kommer på oprindelig ægte natur i Danmark.

Et skønt naturområde hvor jeg gerne kommer igen for at gå på opdagelse og blive næret af naturens fred og gode energi.
engperlemorsommerfugl_kildeengen
Engperlemorsommerfugl er en ef de sjældne arter som flaksede rundt i stort antal blandt engens blomster.
hoeslet_kildeengen02

hoeslet_kildeengen03hoeslet_kildeengen04Dejligt at tilbringe en dag i naturen med et så meningsfuldt fokus: at pleje naturen. Og smukt at opleve folk gå op i at passe på naturen og bruge en dag på denne måde. Der var sørget for  frokost og et festmåltid med grillet rådyr ved dagens afslutning.
hoeslet_kildeengen05

hoeslet_kildeengen07Leen spiller en stor rolle i høslættet, hos både store og små lesvingere.
Dog er der lige så meget arbejde med at rive sammen og slæbe væk efterfølgende. Det afskårne græs rives sammen og fjernes fra engen for at give luft og lys til ny vækst.hoeslet_kildeengen07

hoeslet_kildeengen08

Danmarks Naturfredningsforening  har andre høslæts-arrangementer hen over sommeren rundt omkring i Danmark: www.dn.dk/le
Wikipedia om høslæt.

English:
Every year a bunch of nature lovers gather up in a big hay harvest to practice the old craft of scything. The meadow is a beautiful area with natural forest and rare species of butterflies and flowers. Wonderful to experience people taking care of nature, both young and old working with the scythe and helping to gather and remove the cut grasses.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You can add images to your comment by clicking here.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.